Geen eigen website, geen probleem

Wees ANBI-proof zonder al teveel gedoe

kerkSPOT biedt diverse mogelijkheden voor kerken om een website te kunnen onderhouden. Toch kan het zijn dat dat op dit moment voor u nog te hoog gegrepen is. Wij begrijpen dat en bieden daarom kerkSPOT ANBI, hiermee willen we u als lokale kerk helpen aan de eisen van de belastingdienst te voldoen. Hierbij krijgt u de beschikking over een ANBI pagina die u zélf eenvoudig kunt onderhouden, inclusief een NL-domeinnaam en een doorstuur e-mailadres.

En dat voor slechts € 45,- per jaar! (exclusief BTW)

Transparantie-eisen

Welke gegevens moet u publiceren?

U moet als kerk of kerkgenootschap een aantal gegevens online beschikbaar stellen.

• De naam van uw kerk(genootschap)
    Wanneer uw kerk onder het publiek bekend staat onder een andere naam dan in de statuten staat, publiceer dan beide namen
  • Het RSIN / fiscaal nummer
  • Alle contactgegevens (post- en/of bezoekadres, telefoonnummer, e-mailadres)
  • Een beschrijving van uw doelstellingen
  • De hoofdlijnen van het beleidsplan
  • Bestuurssamenstelling (u kunt hier in sommige gevallen, wanneer vermelding van de namen gevaar kan opleveren, ontheffing voor aanvragen bij de belastingdienst)
  • Het beloningsbeleid
  • Een actueel activiteitenverslag
  • Een financiële verantwoording
    U moet de financiële verantwoording binnen 6 maanden na het afloop van het boekjaar publiceren.

Wanneer u gebruik maakt van kerkSPOT ANBI bent u zelf verantwoordelijk voor het (tijdig) publiceren van uw gegevens.

Zonder problemen overstappen

Wanneer u later meer wilt dan is dat geen probleem

Heeft uw kerkelijke gemeenschap over een jaar de behoefte om toch meer met internet te gaan doen? Geen nood, met kerkSPOT ANBI zit u meteen op het goede adres. Doordat u al abonnee bent bij kerkSPOT kunnen we uw abonnement eenvoudig uitbreiden met de extra mogelijkheden van kerkSPOT WEB, Management en/of Connect. Wij bestaan om u verder te helpen met uw Missie op internet.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.