Preken

Publiceer eenvoudig preken op internet

Veel mensen vinden het fijn om een preek terug te kunnen luisteren of lezen, om thuis nog eens rustig het woord te overdenken. Anderen hebben de kerkdienst bijvoorbeeld gemist, maar zijn wel geïnteresseerd in een bepaald onderwerp. Daarnaast is het beschikbaar maken van uw preken op internet een prachtige manier om het evangelie verder te brengen dan binnen uw eigen gemeente.

Het is daarom goed om opnames van uw preken online beschikbaar te maken. U kunt de opname van de preek opslaan als MP3 bestand (64 kBit) en heel eenvoudig publiceren met kerkSPOT. Het is aan te raden om de preek ook uit te schrijven zodat bezoekers de preek zowel kunnen beluisteren als nalezen. Het uitschrijven van een preek is ook nuttig met het oog op de vindbaarheid binnen Google en andere zoekmachines. Als iemand via een zoekmachine zoekt op een bepaald thema dat binnen een preek behandeld is, zal dit zichtbaar worden op de zoekmachine. Hierdoor kan de persoon die op zoek is direct bediend worden.

Preken via PODCAST

Uw preken worden ook als podcast gepubliceerd. Een podcast is een audiostream waarop mensen zich kunnen abonneren. Mensen die geabonneerd zijn op een podcast krijgen automatisch een melding wanneer een nieuwe uitzending (lees: preek) wordt toegevoegd en, indien dit zo is ingesteld, automatisch gedownload naar de laptop, tablet of smartphone van de geabonneerde

Preken als Video on Demand

Het is ook mogelijk om preken die u op Youtube als film gepubliceerd hebt te koppelen aan uw kerkSPOT. Wanneer u dit doet zal er een zgn. VODCAST bestand aangemaakt worden. Hierdoor kunnen mensen zich abonneren op uw videostream, en krijgen automatisch een melding op het moment dat er een nieuwe video toegevoegd is.