Het ontstaan van kerkSPOT

Het idee van kerkSPOT is ontstaan vanuit een verlangen en een onvrede in het hart van oprichter Eduard Wustenveld. Hij kwam tot de ontdekking dat hij met het werk dat hij deed niet het verschil kon maken die hij wou zien. Er was onbalans tussen het hart dat hij ontvangen had en het dagelijkse werk dat hij deed. En zo begon een zoektocht naar de grote vraag: Waarom ben ik hier?

Het hart van Eduard begon wel sneller te kloppen wanneer mensen in aanraking komen met Jezus. Waardoor mensen vrijheid vinden, tot bloei komen en levens positief verandert worden. Het stoorde Eduard dat zijn werk op de ene plek was, maar zijn vreugde en passie op een andere plaats moest halen. Dit wakkerde vragen aan zoals "Wandel ik wel in mijn bestemming" en "doe ik wel wat ik doen moet" en zo begon een zoektocht. Een zoektocht waarbij er een groeiend besef begon te ontstaan dat we onze talenten niet zomaar ontvangen hebben. Maar hier werkelijk een verschil mee zouden moeten kunnen maken! Maar hoe moesten de puzzelstukjes verbonden worden?

Eduard werkte al jaren als internet pionier waarbij hij continue oplossingen moest bedenken en ontwikkelen waardoor bepaalde zaken efficiënter gedaan konden worden. Via vrijwilligerswerk voor Teen Challenge kwam hij in aanraking met verschillende mensen met taken en verantwoordelijkheden binnen allerlei kerken en gemeenten. Een terugkerend thema hierin was de moeite die men toch had met het fenomeen "online" en hoe dit het beste ingezet kon worden. Maar ook zag hij veel mensen jongleren met allerlei losse bestanden en papieren. Systemen waar nog weinig structuur in zat waardoor er een hoop tijd verloren ging. Allemaal dingen die al jaren het werkgebied van Eduard waren. Het duurde niet lang voor alle puzzelstukjes op z'n plek vielen. De gemeente is hier op aarde geroepen om een licht te zijn voor hun omgeving. Dus besloot Eduard zich te committeren aan het dienen van degenen die al een verschil maken ... kerkSPOT werd geboren

Over de oprichter

Mag ik mezelf voorstellen? Mijn naam is Eduard Wustenveld, oprichter van kerkSPOT. Ik ben gelukkig getrouwd met Yvonne en trotse papa van Noah. M'n leven lang hou ik er al van om iets uit het niets te scheppen, van pionieren, proberen, bouwen en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Vanaf dat ik me kan herinneren ben ik met ICT bezig geweest. Toen leeftijdsgenootjes aan het knikkeren waren was ik op m'n kamertje bezig met programmeren en databases. Ik voel me gezegend dat ik tegenwoordig via kerkSPOT bijzonder werk mag doen. Het is mijn hoop en gebed dat iedere gemeenschap die ik hiermee kan dienen mede hierdoor tot een nóg vollere bloei komt.